sâmbătă, 17 aprilie 2010

Cat mai valoreaza o prietenie?

"Odata cu scurgerea timpului, in ecuatia vietii se petrec o serie de operatii. Se aduna, se scad, se inmultesc si se impart lucruri, oameni, iubiri, prietenii. Iar uneori, cand tragi linie si incerci sa faci un calcul, realizezi ca esti pe minus, ceva s-a scurs si-atunci incepi sa reiei operatiile. Apoi vine paradoxul numarul doi: poate ca ai facut un calcul corect, dar totusi, unde e greseala? Cineva/ceva s-a pierdut pe drum. Tovarasul cu care ai pornit alaturi in viata se poticneste la un moment dat si renunta la cursa sau poate tu schimbi banda definitiv si uiti drumul inapoi.

Despre prietenie s-a scris mult si cu siguranta subiectul va consuma destula cerneala si in viitor. Societatea consumerista in care traim ne-a determinat sa fim mai ambitiosi, dar a dezvoltat egoismul, ne-a obligat sa luptam pentru visele noastre, chiar daca asta inseamna sa incepi sa te detasezi, sa uiti sau, pur si simplu, sa nu mai ai timp de lumea din jur. Si nu spun asta dintr-o perspectiva negativista, nu pot blama un astfel de comportament. S-ar numi ipocrizie. E chiar o realitate, pe care fie ca vrem, fie ca nu , trebuie sa o acceptam.

Cati prieteni poti bifa in agenda cu care, desi ai o relatie buna, nu ai mai vorbit de nu stiu cat timp? Probabil a trecut ceva vreme de cand ti-ai sunat prietenul cu care alta data obisnuiai sa imparti o parte din viata, sa nu mai vorbesc de prieteniile legate in facultate/liceu/adolescenta si despre care, la vremea aceea, te gandeai ca vor fi pentru totdeauna."

Citeste articolul integral scris de Anca Dumitrescu in avocatnet.ro . Nu ocoliti comentariile !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu