marți, 2 noiembrie 2010

Atatea minti luminate ...

Auzim adesea ca poporul roman este destept , ca are "varfuri" mondiale , ca suntem autorii unor inventii care au schimbat destinele umanitatii .
Asa o fi ! Urmatorul film vine sa intareasca ideea ca suntem un popor "ales" .



Din pacate , vremurile pe care le traim conduc catre o alta ipoteza . Atatia oameni inteligenti si totusi atata prostie !?
Zeci de facultati de economie , sute de profesori , zeci de mii de absolventi de studii economice si suntem intr-un dezastru financiar .
Eram datori si inainte de `89 , dar atunci aveam o economie care producea . Industrie , agricultura , turism ...
Acum ?
Doar "spalatoriile" de bani mai functioneaza . In rest ?
Romanului ii ramane speranta si leturghia de duminica .
Eventual , "iesirile din sistem" a pensionarilor .

Cand , cum si cu ce vom revigora economia omorata de prostia unor conducatori , cu sprijinul unor organisme financiare internationale si a unor asasini economici ?

S-a tot vorbit de asasinii economici, s-au facut documentare, s-au scris carti. Noua, romanilor, ni s-a parut ca este o chestiune care-i priveste pe altii. Noua nu are de ce sa ni se intample. Pentru ca ne-am crezut europeni. Si noi, si grecii, si bulgarii. Asasinatul economic, ne-am inchipuit, e doar pentru tarile din America latina, pentru fostele state sovietice, precum Ucraina.
........
Conform unor analisti economici, FMI este arma financiara a asa-intitulatului Guvern Mondial, care are rolul de a conduce lumea dintr-o singura sursa, iar pentru asta trebuie sa prabuseasca mai intai economiile tarilor care nu fac parte din elitele care constituie acum acest guvern planetar ce va instaura noua ordine mondiala, sociala, culturala si, mai ales, economica. Iar arma aceasta mortala se afla in mainile unor asasini economici ca Jeffrey Franks.


Am citat framente dintr-un articol scris de Mihail Fagarasanu in agentia.org

Citeste articolul integral in sursa .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu