vineri, 22 iulie 2011

Lichiditati de 20 miliarde de dolari!

" În urmă cu doar două zile, a apărut o informaţie potrivit căreia investitorul american George Soros a decis să ţină CASH 75% din activele fondului său de investiţii Quantum Endowment Fund. V-aţi întrebat vreo clipă care este motivul pentru care cineva cunoscut drept geniul ingineriilor financiare decide să păstreze lichidităţi în valoare de aproape 20 de miliarde de dolari?
Răspunsul trebuie citit printre rândurile celui oficial care arăta că fondul de investiţii aşteaptă noi oportunităţi investiţionale. Realul motiv este acela că bancherii şi investitorii de pe Wall Street se pregătesc de un eventual dezastru, aşa cum face de altfel, chiar Banca Centrală a Americii, Federal Reserve, scriu americanii de la New York Times, care arată că această mişcare este una tipică pentru fondurile speculative înainte de un mare eveniment care poate avea consecinţe de natură financiară.
Practic, aceste fonduri încearcă prin poziţiile pe care le adoptă să-şi diminueze riscurile şi să poată, dacă este posibil, să câştige indiferent de deciziile pe care le ia mediul politic."
Citeste articolul integral in sursa , publicat sub titlul "Bancherii se pregătesc de dezastru: Adevăratul motiv pentru care Soros îşi ţine banii cash".
Este recomandat sa NU evitati comentariile!
Citez cateva dintre ele:
---
george la 22 iulie, 13:23 a spus:
Parerea mea este urmatoarea: pentru ca cineva sa fie bogat, foarte multi trebuie sa fie saraci. Asa a fost (intr-o forma sau alta) dintotdeauna. Bogatia nu poate exista decat "in mijlocul" saraciei. Chestia cu munca cinstita, bla, bla, bla conduce cel mult la o anumita bunastare (si asta daca sunt intrunite o serie de conditii). Acelasi lucru este valabil si in cadrul statelor. Pentru ca SUA sa fie bogata, trebuie neaparat sa existe o jumatate de Africa saraca si mizera, o America de Sud putin dezvpltata etc. Ca sa ai bani trebuie sa vinzi. Ca sa vinzi trebuie sa ai piata si doar o oarecare concurenta, concurenta care doar sa te stimuleze. Cat despre comunism... doar o iluzie ca multe altele.
---
fane la 22 iulie, 14:03 a spus:
asa e...iar pentru ca cineva sa fie destept, tu trebuie sa fii p r o s t
---
teofil la 22 iulie, 12:34 a spus:
Retineti o maxima valabila in orice tara si orinduire:

CINE PRODUCE BANII, DETINE PUTEREA
CINE DETINE PUTEREA, STABILESTE ADEVARUL
CINE STABILESTE ADEVARUL, CONTROLEAZA TRECUTUL
CINE CONTROLEAZA TRECUTUL, DETERMINA VIITORUL
CINE DETERMINA VIITORUL, PRODUCE BANII

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu