vineri, 24 septembrie 2010

Aici sunt banii dumneavoastra !

Vi se pare cunoscuta expresia ?

Da , nu va inselati ! Ii apartine fostului ministru al transporturilor .

La vremea respectiva , in loc sa le repare , tragea o dunga si afisa sloganul la dreapta drumului .

Zilele trecute l-am auzit pomenind din nou aceleasi cuvinte aratand cu degetul in "asistatii sociali" . Cunoastem fiecare dintre noi persoane care primesc ajutoare sau sunt pensionati pe caz de boala , dar lucreaza in Italia sau aiurea . Nu discutam despre acestia , care au indestulat buzunarele comisiilor de pensionare .
Eu mai uit la cei care nu-si permit o paine in fiecare zi . Si nu pentru ca nu vor sa munceasca . Pentru ca nu mai au unde !
Pe acestia priveste-i in ochi , domnule Presedinte !

Se cuvine sa va reamintim cam unde ar fi banii nostri ...

Deciziile fostului ministru Traian Băsescu au pus pe butuci investiţiile în serviciile portuare. În 1999, o serie de activităţi portuare au fost renaţionalizate din ordinul lui Băsescu, atunci ministru al Transporturilor. Prin Ordinul nr. 508/1999, Băsescu a dispus retragerea tuturor autorizaţiilor de pilotaj maritim ale firmelor specializate, organizând o pseudolicitaţie pentru concesionarea acestor activităţi. Licitaţia s-a dovedit a fi ilegală în instanţă. Cu toate acestea, firmele afectate nu au fost repuse în drepturile anterioare apariţiei Ordinului nr. 508. Ulterior, şi ordinul a fost anulat de magistraţii români, iar la distanţă de câteva zile după pronunţarea instanţei a apărut un nou ordin al ministrului, practic cu un conţinut identic cu cel anulat.

Pagubă de patru milioane de dolari !
La distanţă de nouă ani de la apariţia ordinului de naţionalizare al lui Traian Băsescu, petentul SC Pilot Service a avut câştig de cauză, pe 3 iunie 2008, în faţa Curţii Europene, care a decis fără echivoc că „reclamanta a suferit o ingerinţă în dreptul său la respectarea bunurilor“. CEDO a consemnat şi solicitările părţii vătămate care, conform expertizei, sunt de 3.884.798 de dolari americani şi reprezintă daune materiale pe care firma constănţeană le-a suferit din cauza pierderii veniturilor aferente contractelor în curs de executare (damnum emergens) şi beneficiul nerealizat (lucrum cessans). Reclamanta a mai solicitat şi 100.000 de euro pentru daune morale, considerând că a suferit „un prejudiciu moral incontestabil“, precum şi pentru cheltuielile de judecată. Cererea SC Pilot Service a fost declarată admisibilă, iar instanţa a constatat încălcarea repetată a articolului 6 din Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale, care se referă la dreptul la un proces echitabil, şi a articolului 1 din Protocolul nr. 1, conform căruia „orice persoană fizică sau juridică are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa“ .

Citeste mai mult (sursa)

Continuam ?

Elena Udrea a dat 40 de mil. euro pe săli de sport. UPDATE: Ministerul Dezvoltării spune că nu a cheltuit decât 7 milioane
Compania Naţională de Investiţii, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării şi Turismului, a semnat în acest an 61 contracte de atribuire a lucrărilor pentru construcţia de săli de sport, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Vezi unde se construiesc şi cât costă fiecare sală. Într-un drept la replică trimis redacţiei pe care îl găsiţi integral ataşat, Ministerul Dezvoltării spune că nu a cheltuit în acest an decât 7 milioane de euro.

Citeste mai mult (sursa)

Sa trecem la imagini ! (multumiri Google)









Si borduri electorale ... Cine le plateste ?



Sursa

Vi se pare ceva cunoscut ? La final il gasiti pe pistruiatu` .
Cat or fi platind la impozit proprietarii ?



Romani , daca aveti sange in telecomanda , luati atitudine !


-.-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu