sâmbătă, 4 decembrie 2010

Curve, beţivi, puturoşi ! Chiar toţi ?

Din "seria" : cum ne mai umileste statul ...

„Noi nu trebuie să privim poporul român ca pe un popor de academicieni. Noi trebuie să facem o analiză a poporului aşa cum e. Avem curve, beţivi, puturoşi. Puturoşi câţi vreţi. Ştiţi ce înseamnă puturos, nu? Leneş. Păi haide să vedem cum îi tratăm pe ăştia, cum tratăm bolile astea, că sunt boli sociale. Consider că faceţi un mare deserviciu po­porului român, presa, prin dezinformările pe care le faceţi. Faceţi o presă de proastă cali­tate şi am spus asta şi în direct, cu camerele pe mine. (…) Mă uit la nişte derbedei de la televiziune că transmit de o săptămână de la Constanţa cum se iau ajutoare de la Uniu­nea Europeană. Dar numai cu asta stau la televizor. Deci eu consider că ăştia sunt duş­manii acestui popor. Şi atunci vreau şi eu o presă care să spună, în afară de Moraru (B1 TV), că şi el e slugă la alţii, nu ştiu la cine, care mai spune adevăruri, să-i lămurească pe cetăţenii în căutare de locuri de muncă că singura şansă ca să trăiască mai bine, ei şi familia lor, este să vină la agenţiile unde sunt arondaţi”.

Silviu Bian, şeful Agenţiei pentru Ocu­pa­rea Forţei de Muncă

Foto : Adevarul

"Ce vrea să spună Silviu Bian? Îmi vine greu să-i spun domn. Când defineşte, în general, românii ca fiind nişte scursuri ale societăţii - curve, beţivi, puturoşi - se caracterizează, fă­ră să vrea, şi pe el. Nu ai cum, genetic vor­bind, să nu deţii trăsăturile de caracter ale pro­priei naţiuni. Pe urmă, când îi faci pe zia­rişti derbedei şi duşmani ai poporului român, probabil că vrei să imiţi, fără talent, pe cineva care îi consideră găozari şi ţigănci îm­pu­ţite. Măcar cel care a emis aceste perle nu ge­neraliza, făcea caracterizări unor persoa­ne, luate individual.
Este realmente strigător la cer ca acest personaj, Silviu Bian, să mai fie încă în PDL după ce şi-a făcut publice gândurile despre poporul român. Este incredibil cum premie­rul menţine încă în funcţie echivalentă cu a unui ministru adjunct pe un cetăţean care nu are bunul-simţ să vorbească decent în pu­blic, care generalizează păgubos pentru ima­ginea României - nu mai e nevoie să ne pă­te­ze alţii imaginea, ne descurcăm singuri -, care vorbeşte precum cetăţeanul turmentat al lui Caragiale şi probabil se şi comportă ca atare!
Întrebare de un milion de puncte: de unde îi găseşte Emil Boc pe aceşti fruntaşi pedelişti care îl fac şi pe el de ruşine, şi partidul şi în general îndepărtează orice om întreg la minte care vreodată ar intenţiona să voteze PDL? Cum poate cineva să răspundă de ocu­parea forţei de muncă într-o ţară pe care o consideră ca fiind populată numai de oa­meni degradaţi, de nimic, buni de dispre­ţuit?! Ce facem însă cu olimpicii români, domnule Bian? Şi ei sunt derbedei, curve, beţivi, duşmani ai poporului? Ce facem cu Brâncuşi, Eminescu, Enescu? Tot din aceste categorii fac parte?"

Un articol de Gabriela Vranceanu Firea

Sursa : Saptamana Financiara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu