duminică, 3 aprilie 2011

Cand pasiunea intalneste stiinta

... rolul psihologului e sa iti fie ghid in calatoria ta interioara. Toti oamenii au tot ce e nevoie in ei ca sa depaseasca orice obstacol. De asta iubesc psihologia, ca da puterea oamenilor asa cum Prometeu le-a dat focul.
Pera Novacovici : psiholog, marketer, blogger, scriitor, visator, aventurier.
Iti spun o problema mare in lume si la noi. Oamenii muncesc atat de mult ca sa dea bine in ochii celorlalti incat fac exact opusul. Problema numarul 1 e de AUTENTICITATE. Adica sa avem curajul sa fim noi chiar daca suntem aratati cu degetul. La sfarsitul zilei fiecare om are atat de multe probleme incat fiecare se gandeste la oalele lui si tu iti dai seama ca toata ziua te-ai pregatit sa arati bine, sa vorbesti bine, sa te comporti bine astfel incat sa te admire lumea iar la sfarsit nimanui nu–i pasa. Mai arunca unii comentarii rautacioase la adapostul anonimitatii sau se gasesc oameni care sa aiba o alta parere decat a ta.
Insa la sfarsit ti-ai consumat energia fiind oricine numai tu nu.
E mare lucru sa nu mai fii un sclav al aparentelor si mai ales sa arati degetul mijlociu celor care te judeca pentru cine esti. Atat de mare e dorinta de a “apartine” unui grup social incat oamenii se straduiesc sa fie cameleoni, sa se potriveasca cu acel grup insa tocmai asta te face sa te indepartezi de ceea ce inseamna sa “apartii” unui grup al tau. Doar fiind tu, cu bune si rele si cu curajul de a te arata in ciuda judecatii multimii vei reusi sa iti gasesti grupul de care chiar apartii.
Specific pentru romani e mentalitatea si atitudinea. Multi romani se plang ca niste babe plictisite care stau la sat pe prispa. Pune mana si treci la treaba.
...
Scuzele sunt accesoriu pentru romani. Adu-mi orice scuza pentru care inca nu iti traiesti viata pe care ti-o doresti si eu iti gasesc 3 cazuri de romani care in conditii mai grele ca tine au reusit ceea ce tu nu ai curaj nici macar sa incerci. Asta e batalia mea. Sa dau peste bot celor care sunt plini de scuze si victimelor. Sa le dau peste bot pana se revolta, se ridica si apoi isi schimba viata.
Citeste articolul integral in sursa .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu