marți, 19 ianuarie 2010

visurat.ro

Plecand de la un articol din Hunedoreanul , Sebastian Bargau porneste o discutie interesanta despre biserica .


"Deci proștii care dau bani la biserică sunt niște nesimțiți că nu mai dau cum dădeau odată. Ce mai contează că-i criză și că oamenii își pierd locurile de muncă? Dumnezeu e sus și te vede că nu dai bani la biserică! Îmbuibații ăștia de popi au de plătit rate la mașini, la vile, la țoale, trebuie să-și țină copii la facultate în străinătate și să le asigure viața. Cum să înțeleagă că restul credincioșilor sunt vai de mama lor și nu mai au bani de dat și la popi? Sunt nesimțiți, indiferenți cu aproapele atunci când nu cotizează și perfecți atunci când bagă banul în sutana popii… Nu contează că sunt muritori de foame, pentru biserică și popi trebuie să dea banul! Pentru că, în caz de ceva (moare careva, se naște un copil sau se căsătoresc doi), vor trebui să achite restanțele (cum amenință popa ăla de mai sus).

Așa că vă rog, mai lăsați naibii mâncarea, chiria, întreținerea, copiii și mergeți dracului și dați bani la biserică. Nu mai fiți indiferenți cu aproapele vostru, adică îmbuibatul ăla de popă!"



Si cateva comentarii :


"bisericile din lumea aduna anual milioane de euro si dolari la care nu se plateste nici un impozit .
daca dumnezeu asta ,are tot universul ,inseamna ca are si toti bani si absolut tot ,da? pai si atunci de ce mai are nevoie de bani ?
era un banc cu un giorgica din satuletul corcose ,si giorgica reuseste sa plece in america .
dupa un an se intoarce in sat ,aduna toti satenii si le face cinste ,iar la plecare le da la fiecare cate 100 $ ,anul urmator la fel ,dupa doi ani ,georgica le da oamenilor cate 50 $ si le spune ca nu le mai poate da 100 $ pt ca a intrat baiatul lui la facultate.
satenii au zis ca “hai ba dracu sa plecam ,ca asta il tine pe fisu la facultate pe banii nostri”
cam asa e si cu biserica

Comment by jokeru — May 6, 2009 @ 10:50 am

@Sorin M.: am doi vecini care se duc in fiecare duminica la biserica. Sunt saraci rupti, dar de luni pana sambata (cand nu merg la biserica) sunt in fata casei facand nimic sau daca au ceva banuti, band o bere. Duminica, asa cum spuneam, se duc la biserica. Apoi se intorc in fata casei facand nimic sau band o bere. Daca au de mai multe, se ametesc un pic si se iau la cearta spre amuzamentul copiilor de pe strada.

Cand vine iarna merg din poarta in poarta si intreaba pe la vecini daca nu au lemne sau ceva de ars, ca nu au avut bani de instalat teava de gaz si stau la soba. Ajung si la mine, iar eu le dau. Le mai dau si haine pentru copii, din ce le-au ramas mici copiilor mei. Le dau numai haine intregi si curate, nu la misto. Si jucarii de care ai mei s-au plictisit. Bani nu le dau, ca ultima data cand le-am dat au umblat rupti de cap trei zile, ca-i un leu suta de rachie la coltul strazii.

Ei sunt in fiecare duminica la biserica si sunt asa cum sunt. Eu nu trec pe la biserica pentru ca nu am prieteni imaginari, si sunt asa cum sunt. Urmeaza intrebarea:
In improbabila existenta a unei judecati de apoi, daca am sta la coada eu si vecinii, cum crezi ca ne-ar repartiza Nenea? Aghioritul ce parere are? Si ce inseamna Aghiorit? (Cuvântul “aghiorit” nu a fost găsit. Nu există niciun cuvânt similar. – DEXONLINE)

Comment by Daniil — May 7, 2009 @ 12:07 am

hmm interesant…presupun pt o secunda ca tot ce debiteaza domnii popi ar fi veridic
asta suna cam asa eu, popa, sunt functionarul de la usa raiului care aproba sau respinge cererile de admitere in rai.
eu, popa, am drept de gestiune asupra constiintei tale. nu e problema ta dupa ce criterii te judec, tu esti apriori un pacatos meschin si numai eu, popa, singurul care are nr de mobil al lui dumnezeu in agenda, am dreptul sa iti usurez constiinta.
sincer, pe mine, popa, ma doare la banana de constiinta ta jegoasa. eu doar incerc sa imi vad de propria bunastare si sa nu imi pierd pozitia privilegiata din cadrul comunitatii. pentru aceasta, tu, fraiere, tre sa crezi urmatoarele:

1. Exista iad si rai. Dupa moarte vei ajunge intr-unul din acele locuri.
2. Dumnezeu decide care si unde se duce. Dar dumnezeu mi-a dat mie o procura la mana sa iti zic ce sa faci ca ajungi in rai. Prin urmare, eu, za big popa, am drept de decizie asupra existentei tale dupa ce ajungi la 2m sub pamant.
3. Nu pune intrebari. Numai diavolul pune intrebari. Tu trebuie sa fii bland ca o oaie, pentru ca lui dumnezeu ii plac oile.

va salut ca stalin pe hitler: Shalom!

atat

Comment by normancboy — May 8, 2009 @ 5:06 pm"



Sursa : visurat.ro

Interesant !
Mai are cineva ceva de spus ?



-.-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu