vineri, 15 iulie 2011

Reactie la un mesaj pe YM

..... : Azi....eram...undeva...m-am simţit privit.
întorc privirea ...şi prin vitrină-l văd pe florin...se uita la...ce era acolo...un galantar plin .....cu mezeluri...privirea lui a fost aşa de atacatoare...încât a trecut prin toate barierele mele de protecţie. Am scris numele de mai sus cu f ...mic...deoarece...este un NIMENI pentru majoritate care-l văd.
dar totuşi este un FLORIN. Aşa spune că se numeşte...
.sau mai bine zis...întrebat..." eşti Florin ? "....zice că DA...altfel dacă-l întrebi ce ...şi cum...ce este cu el...cine este...dă din cap...zice că nu ştie nimic...şi aşa este. !
A cerut parizer....o pâine şi PERRPPSI....şi  a primit.
A şi zis ceva drept mulţumire...( doar când am zis EU ...să fie de pomenire...)
Domnul să ne aibă în pază...pe toţi ?...
Replici...vă rog !
.......
Din pacate sunt multi "florin" in zilele astea . Unii se prefac "florin" , altii chiar sunt . De cei din urma ti se rupe inima . Ai vrea sa-i ajuti . O faci astazi , maine ... Incerci sa-i dai o paine si se sperie "sa nu dai !"  . Se spune ca cei saraci cu duhul sunt fericiti sau daca vrei sa faci un om fericit i-ai din dorinte . As vrea sa ma detasez , sa trec pe langa nenorociri fara sa le vad . Nu pot ! De fiecare data ma simt implinit si consider ca orice problema as avea paleste in fata problemelor altora , dar ma consum cu fiecare nenorocire . Si asa ajungi la o depresie , la un ... diabet . Trec anii si nu mai avem nicio bucurie . Cine-i de vina . NOI ! Nu doar vremurile sunt tulburi si ni-i amanetat viitorul , avem si reprezentantii pe care-i meritam . Nu pot sa le spun conducatori . Un conducator adevarat are grija de cei pe care ii calauzeste .

Poate vor veni si replici din partea cititorilor . Mi-e teama ca lumea are alte griji , iar cei care au intradevar timp au alte preocupari . Adevaratii asistentii sociali , cei care ar trebui sa faca din profesie o pasiune , sunt foarte putini . De fapt n-am cunoscut niciun pasionat . Merge printre nenorocirile pentru care ia bani ca tractoristul in brazda : regleaza acceleratia si intre timp citeste ziarul . I-a apucat vremea la cate o primarie , si-au "completat" studiile cu bani si atat . De problemele sociale se mai ocupa cate o fundatie , manata inainte de banii unui strain cu suflet . Cei calificati cu studii de licenta pe cheltuiala noastra , a tuturor , vand in magazine sau sunt soferi de taxi .
In tara asta traim . Valoarea ... nu mai are nicio valoare . Conteaza cat de smecher esti . Atat .

2 comentarii:

  1. Hai...să-ţi zic....
    Cât de...ŞMECtKER...sunt !
    Citat:
    De la " vârsta de 9 ani ( 1994)...nu am mai putut să fiu AUTONOM....adică...am fost nevoit să am pe cineva pe lângă mine. Diagnosticul pus a fost de Distrofie Musculară Progresivă....
    Ee...toate bune ...şi frumoase....pentru TOŢI şi Toate.
    Nu mai mă pot folosi fizic....de nimic din lumea aceasta...care...se zice că este România...cea dreaptă.....aşa...că...să aştept....." oare ...dacă cineva ...aiurea va citi !!!!....voi mai primi?,,,,ceva ???.......pensia mea de ajutor..........
    de 200.ron.....pe care nu am primit-o din luna mai ?...
    Asta e........".......

    RăspundețiȘtergere
  2. "Poate vor veni si replici din partea cititorilor . Mi-e teama ca lumea are alte griji , iar cei care au intradevar timp au alte preocupari"..
    Cu citatul de mai sus am spus totul.
    Este cu totul adevărat...lumea aceasta a fost creată după chipul şi asemănarea omului...

    RăspundețiȘtergere